Szövettan Demonstráció - A, B csoportok

ápr 26

10:00 - 10:40

Időpontja: 2016. április 26. (kedd) az előadás idejében, a tanteremben!

                            10.00-10.40   A és B csoportoknak    

Anyaga:

Szövettan:

A nyirokszövet, tonsillák, nyirokcsomók, lép, thymus szöveti szerkezete. Az ajak, a nyálmirigyek, a fogak és a nyelv szöveti szerkezete. A légutak és a szív szöveti szerkezete. Az esophagus, gyomor, vékony-és vastagbél, appendix szöveti szerkezete. A máj, epehólyag, pancreas szöveti felépítése. A vese, az ureter, és a húgyhólyag szöveti szerkezete.

 

Fejlődéstan:

Fogfejlődés. Magzati vérkeringés, perinatalis változások. A testüregek elkülönülése, a rekesz kialakulása. Az emésztőrendszer, elő-, közép- és utóbél, a hepatopancreatikus telep fejlődése. A hashártya fejlődése. A vese fejlődése (pro-meso- és metanephros): A vese fejlődésének rendellenességei.

 

A demonstráció menete: A demonstráció írásban zajlik. A feltett kérdéseket a kivetített CD felvételek alapján kell megválaszolni. Egy kivetített képhez 1-5 kérdés tartozik, amelyek részben a metszettel, ill. képpel, vagy sémás ábrával kapcsolatos elméleti kérdések, részben pedig finomabb részletek, festési eljárások stb. megnevezését jelentik. Egy kérdés megválaszolására 25 másodperc áll a hallgató rendelkezésére.

 

Budapest, 2016. április 12.

                                                                      

Dr. L. Kiss Anna

                                                                                   tanulmányi felelős